Over Excursie Reactor Instituut Delft

Excursie Reactor Instituut Delft

Excursie georganiseerd door de Rotterdamsche Chemische Kring. 

Het programma:

Deelname aan de excursie geschiedt op volgorde van aanmelding via chemischekringrotterdam@gmail.com
Er kunnen maximaal 24 deelnemers aangemeld worden.
Voor toegang tot het RID is het volgende vereist:

  • Een geldig identiteitsbewijs met foto: rijbewijs of paspoort -

T.b.v. de aanmelding is het handig een fotokopie van het ID-stuk bij de aanmelding mee te sturen. De gegevens en/of nummers zullen dan tijdig aan het RID worden doorgegeven, opdat de te verkrijgen bezoekerskaarten direct kunnen worden uitgedeeld bij het tonen van uw identiteitsbewijs.
Het is daarom van belang dat alle deelnemers stipt op 11.00 uur aanwezig zijn! Vriendelijk verzoek om bij uw aanmelding voor de excursie naam, woonadres en telefoonnummer te vermelden.

Nadere toelichting
Op 9 januari 2024 heeft Dr. Kristina Djanashvili ons een lezing gepresenteerd, getiteld: 
Innovatieve perspectieven op kankerbehandeling door ontwikkeling van beeldgestuurde therapeutica
Haar onderzoeksgroep is nauw betrokken bij het werken met de kernreactor van TU Delft.
De reactor is onlangs onderworpen aan een grote onderhouds- en vernieuwingsbeurt, die pas rond september afgerond is of zal zijn. Twee rondleiders zullen de groep deelnemers splitsen en rondleiden over de laboratoria, waar ook o.a. NMR – apparatuur aanwezig is. Duur van de rondleiding ca. 60 minuten.
Voor de ruimte van de kernreactor geldt dat bezichtiging en uitleg soms vereisen dat enkele steile metalen trappen moeten worden beklommen. Voor diegenen die daarmee moeite hebben kan de excursie dan minder zinvol of aantrekkelijk zijn. Tijdens de rondleiding is het dragen van een witte labjas verplicht.  Er zullen waarschijnlijk voldoende jassen aanwezig zijn.
Verdere toelichting: zie bijlage “Algemene toelichting” en “Regels RID bezoek” (pdf bestand).

Bereikbaarheid
Parkeren op het terrein van het RID is niet mogelijk en de Mekelweg zelf is vooralsnog niet beschikbaar voor autoverkeer, vanwege de aanleg van de tramlijn naar Campus TU Delft. Fietsverkeer is wel mogelijk.
Wel is er een naastgelegen tijdelijke parkeerplaats aan de Schoemakerstraat. Routebeschrijving:

  • Auto: neem op A13 afslag Delft-Zuid, afrit 10 –N470. Volg de borden TU-wijk, rechts aanhouden en rijd   direct de afrit af naar de Schoemakerstraat. Ga voor de afsplitsing met de Watermanweg rechtsaf het  parkeerterrein op. Volg looppad van ± 200 m naar de ingang van het RID
  • Trein: neem op Delft CS buslijn 69 die over de Schoemakerstraat rijdt en stap uit nabij parkeerplaats en wandel daarna naar de ingang van het RID.

Als eind oktober / begin november blijkt dat er een eenvoudiger regeling is, dan zal u dat z.s.m. worden doorgegeven.

Introducé(e)s zijn van harte welkom.

Graag vooraf bericht als u verwacht te komen.
Stuur daartoe een mail naar rck@kncv.nl.

Prijzen

Aanmelding staat open tot 8 november 2024.

Na afloop kunnen we naar een gebouw op 5 minuten afstand lopen, alwaar we (tegen betaling) kunnen lunchen. In de hal van dit gebouw staat ook een buste van Herman van Bekkum.